Американське видання NBC News, посилаючись на співрозмовників у владних колах, заявило, що США  планують забезпечити Київ масштабним пакетом військової допомоги. Водночас адміністрація президента трохи затягує з передачею допомоги Україні.

Вартість узгодженої допомоги складає 200 млн доларів.

Відомо, що Сполучені Штати Америки вже передавали низку військових вантажів, зокрема 9 грудня до України прибуло 30 пускових установок протитанкових ракетних комплексів Javelin та 180 ракет до них.

Також США обіцяли надати нашій державі значну частину зброї на 200 млн доларів, аби спробувати вплинути на президента РФ Володимира Путіна дипломатичним шляхом. Проте адміністрація Байдена дану допомогу поки «притримує».

Як повідомило американське видання, адміністрація президента США підготувала пакет військової допомоги Україні в розмірі 200 мільйонів доларів за останні тижні, але зволікала з наданням допомоги, незважаючи на заклики Києва.

Таку затримку військової допомоги пояснюють тим, що Вашингтон розраховував на дієвість дипломатичних зусиль.

Менший пакет (на 200 млн доларів) «лежав на столі президента (Байдена) приблизно три-чотири тижні», - повідомило одне з джерел.

Читайте більше новин за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ