Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що якщо залишити дії Росії проти України без реакції, це розв'яже руки іншим автократіям та підірве демократію в усьому світі.

Про це Блінкен сказав у відеокоментарі для Pod Save America, пише УП.

"Багато американців питають, чому ми так сфокусовані на України, чому це важливо. Звісно, Україна важлива сама по собі. Ми багато років підтримували її суверенітет, територіальну цілісність та незалежність. Ви чули цю формулу багато разів», - сказав держсекретар.

Він також зазначив, що Росія воліє мати сфери впливу і схиляти сусідів до своєї волі, а не їхнього вибору. 

«Якщо ми залишимо це безкарним, я гадаю, ми відкриємо велику скриньку Пандори. І це стосується не лише України. Інші автократичні країни світу, такі як Росія, скажуть: ми теж так робитимемо. І це буде рецепт конфлікту, рецепт хаосу, рецепт людських страждань та рецепт підриву демократії. Ось чому це важливо: від індивідууму на Майдані до чогось, що впливає на американців і людей всього світу», - зазначив він.

Нагадаємо, «Вголос» писав, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вирішив запросити Володимира Зеленського та Володимира Путіна відвідати його країну та обговорити «розбіжності між ними».

Також, на думку американських чиновників, теоретично Росія може розмістити війська в Білорусі під виглядом спільних військових навчань, щоб напасти на Україну.

Додамо, що США готують фінансові санкції проти проросійських агентів в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ