На танцполі нічного клубу про дотримання дистанції не йшлося. На вході у відвідувачів не вимагали ані сертифікатів, ані тестів на коронавірус

У п’ятницю ввечері, 22 жовтня, журналісти знайшли львівський нічний клуб, який попри посилення карантинні обмеження  у місті, продовжував працювати. Понад те, сюди відвідувачів запрошували через флаєри на безкоштовний вхід. Також обіцяли безкоштовний келих шампанського від закладу.

Відео з клубу, який працював у заборонений період, опублікував телеканал NTA.

На кадрах добре видно, що на танцмайданчику про дотримання соціальної дистанції навіть не йдеться. У масках – лише офіціанти і охорона. Бармен готує напої та обслуговує клієнтів без маски на обличчі. Антисептик журналісти побачили лише раз – біля входу, коли його забирала працівниця.

Відвідувачів до клубу впускали через «чорний» вхід, поспіхом.

Як розповів один із візитерів, до закладу потрапив безплатно: на вулиці перехожим роздавали флаєри із запрошеннями.

«Не показував жодних документів, ковід-сертифікату. Ніхто не перевіряв. Ми просто прийшли, потусували. За вхід не платили – нам в іншому закладі дали такі невеликі брошурки, по яких можна було прийти сюди», – розповів відвідувач нічного клубу, львів’янин Ростислав.

Танцмайданчик є одним із найбільших у місті. Ні муніципалів, ні представників поліції біля нього не було.

Ковідна ситуація у Львові

Зазначимо, що з 18 жовтня у Львові посилили карантинні обмеження. Серед них – заборона роботи нічних клубів, заклади харчування можуть працювати лише до 23:00. Причина – активне поширення коронавірусу.

Також у місті почали проводитися рейди на виявлення порушників нових правил. Так, удень, 22 жовтня, за порушення карантину у Львові закрили чотири магазини та призупинили роботу чотирьох міських ринків. Утім саме 22 жовтня жодних проблем із роботою не було в нічного клубу. До слова, саме у п’ятницю Львівщини оновила і свій антирекорд за кількістю нових хворих на ковід – 1754.  З  них у Львові – 743.

Водночас упродовж трьох днів – 22-24 жовтня – у Львові триває фестиваль “Свято Сиру і Вина”, який, за підрахунками, мав прийняти кілька тисяч відвідувачів. Його так і не скасували, хоча ще 8 жовтня міський голова Львова Андрій Садовий обіцяв обмежити проведення масових розважальних заходів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ