Сьогодні вранці, 23 липня, російські окупанти завдали ракетного удару по порту в Одесі. Відомо, що ворожа ракета цілилась саме туди, де зберігалось зерно.

Про це розповів в ефірі національного марафону речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Фактично дві збито, дві - влучили в інфраструктуру портову. Зрозуміло, для чого це все робиться. У контексті того, що відбувається сьогодні з українським зерном, було завдано удару саме туди, де зерно. Бачимо, чого вартують ці домовленості з країною-терористом», - заявив Ігнат.

Пресслужба Міністерства аграрної політики у коментарі "Суспільному" розповіла, що в порту було зерно.

«Кількість я не скажу, бо завантаженістю займається Мінінфраструктури, то це до них. Ми вже очікували завтра-післязавтра перші відправлення», - заявили у відомстві.

Водночас пізніше стало відомо, що російські ракети не влучили в сховище зерна в Одеському порту.

Про це заявила начальниця пресцентру Cил оборони Півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, поранених та значних руйнувань унаслідок обстрілу порту немає, ракети поцілили по насосній станції, виникла незначна пожежа.

Вголос раніше писав, що сьогодні вранці, 23 липня, російські окупанти обстріляли Одесу. Відомо, що внаслідок ракетного удару спалахнула пожежа у порту.

Таким чином, українська сторона закликає ООН та Туреччину забезпечити дотримання росією своїх зобов’язань у рамках підписаної угоди про безпечний експорт зерна напередодні, повідомили у МЗС після обстрілу військами рф Одеського морського порту.

На ракетний удар росії по Одесі відреагували в Офісі президента.

ІА "Вголос": НОВИНИ