Конкурс «Міс Львів» - це не тільки про зовнішню красу, а і про сильних особистостей, високі досягнення і стійку внутрішню позицію. «Ми знаємо наскільки важливими є питання гендерної рівності в суспільстві, де жінкам все ще доводиться боротися за свої права», - говорять організатори.


За словами організаторів конкурсу, наскрізна тема цьогорічної події - звільнення жінки від пут суспільних стереотипів та кліше. 

"Цим проєктом ми доводимо, що час коли жінку сприймали стереотипно вже пройшов. Дівчина, жінка, це не просто звичні кліше про кухню, дітонародження і слабкість. Жінка – не слабка стать. У 21 сторіччі обирають не жінку, жінка обирає сама. Політичну кар’єру, чи дзюдо, танці чи наукову діяльність. Нам треба відкинути застарілі переконання і перестати оцінювати жінку просто як об’єкт естетичного задоволення" - говорять представники оргкомітету. 

Також цим проєктом вони хочуть всіх жінок, котрі постраждали від аб’юзу, харасменту і дискримінації. 

"Проєкт Більше ніж «Просто красива» від учасниць конкурсу «Міс Львів», адресований всім. Нашим українським дівчатам, бо вони можуть і мають право реалізуватись в тій сфері діяльності, яку обрали, не терпіти неприйнятної поведінки у свою сторону. Нашим чоловікам, які все ще не до кінця готові прийняти жінку як рівноправного партнера, як в соціальному, так і в особистому аспектах життя", - підсумовують вони.

 

Зауважимо, «Вголос» також писав про те, як соціальні стереотипи та уявлення сприяють скороченню тривалості життя українських чоловіків. 

ІА "Вголос": НОВИНИ