На Львівщині почали будівництво заводу з виробництва сухих будівельних сумішей.

Його будуватиме німецька компанія «Крайзель» на території села Піски, що у Щирецькій громаді.

Про це інформує пресслужба Львівської обласної державної адміністрації.

На Київщині 13 років тому звели перший такий завод в Україні. Він розташований у Фастові та постачає продукцію не тільки на ринки нашої держави, але й у Грузію та Молдову. За останні 3,5 роки інвестори з Німеччини вклали у завод понад 5 млн євро.

Завод на території Львівської області дозволить покращити розвиток регіону та залучити до співпраці нових інвесторів.

Керівник регіону Східна Європа Концерну FIXITGRUPPE Міхаель Краус зазначив, що 12 серпня заклали перший камінь будівництва заводу «Крайзель». Німецька компанія вирішила орієнтуватися на ринок України, оскільки після Революції Гідності наша держава пішла європейським шляхом розвитку.

Технології виробництва відповідатимуть найсучаснішим стандартам. Це дозволить постачати клієнтам матеріали лише найвищої якості.

Завод планують здати в експлуатацію у 2023 році. Інвестиції – 10 мільйонів євро. Сучасну техніку та інше обладнання завезуть з Європи. Виробництво дозволить виготовляти 170 тис. тонн будівельних матеріалів щороку. Також з’являться нові робочі місця – понад 50.

Як писав «Вголос», поліція викрила зловживання посадовців “Державної продовольчо-зернової корпорації України”. Сума збитків становить 57 мільйонів доларів США.

ІА "Вголос": НОВИНИ