Лідер фракції «Регіони України» Раїса Богатирьова оголосила, що основною причиною відставки Кабміну є його нездатність професійно здійснити енергозабезпечення України в необхідних обсягах і відсутність здатності захистити національні інтереси України в питанні постачань російського газу в нашу країну. Про це вона сказала у вівторок журналістам.

Богатирьова наголосила, що, пославши уряд до відставки, парламент тим самим налаштував виконуючих обов’язки членів уряду надалі здійснювати свою діяльність в прагматичному руслі.

При цьому вона наголосила, що відставка уряду є достатньо драматичним шляхом розвитку подій. «Ми завдали хворобливого удару по населенню, і ми це чудово розуміємо», - сказала вона.

При цьому вона наголосила, що в питанні відставки Кабміну немає «ні переможених, ні переможців». Тим самим, на словах Богатирьової, парламент продемонстрував свою готовність узяти на себе політичну відповідальність і контролювати роботу виконавчої влади. Вона наголосила, що для самого Кабміну рішення про його відставку було «дуже важким». Вона вважає, що на сьогодні «нічого драматичного не сталося».

proUA

ІА "Вголос": НОВИНИ