Рашистські нацисти скинули потужну бомбу на драматичний театр Маріуполя 16-го березня увечері не зважаючи на те, що там ховалися від обстрілів понад тисяча людей, цивільних, переважно жінок і дітей. Сьогодні стало відомо, що бомбосховище витримало удар.

Сьогодні зранку стало відомо, що бомбосховище, де знайшли притулок сотні цивільних мешканців витримало бомбовий удар.

Раніше міськрада Маріуполя повідомляла, що «Відомо, що після бомбардування зруйнувалася центральна частина Драматичного театру, а уламками завалило вхід у бомбосховище, що знаходилося в будівлі.»

Після страшної ночі невідомості на ранок 22-го дня війни нарешті хороші новини з Маріуполя! Бомбосховище витримало. Завали почали розбирати, люди виходять живі!

Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбук Сергій Тарута

Він також наголосив, що поки конкретних даних щодо того, скільки людей перебувало у сховищі загалом та чи є серед них потерпілі або жертви – немає. Рятувальники продовжують розбирати завали.

Так учора писав телеграм-канал Маріупольської міськради після 18-ї години в середу.

“Саме так зараз виглядає драматичний театр Маріуполя. Будівля, яка в мирному житті була точкою концентрації культурного духу міста, а у воєнний час стала сховищем для сотень жінок та дітей”, – розповіли в міськраді, поширивши фото зруйнованої будівлі театру, у якій тривала пожежа.

Як інформував раніше «Вголос» Біля театру в Маріуполі були написи «Діти» для пілотів авіації Супутникові знімки свідчать, що перед та позаду будівлі драматичного театру в Маріуполі були написи великими літерами «Дети» для пілотів авіації.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ