Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон перед своїм візитом до Києва анонсував понад 118 мільйонів доларів фінансової допомоги Україні.

Прем'єр-міністр пообіцяв під час своїх переговорів із Президентом України Володимиром Зеленським знайти дипломатичне вирішення суперечок із Москвою та «уникнути подальшого кровопролиття», пише Укрінформ.

Додамо, напередодні візиту Джонсона до столиці України уряд Великої Британії оголосив про виділення 88 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 118 млн доларів) на сприяння стабільному управлінню та енергетичній незалежності України від Росії.

«Кожний українець має право визначати, як ним керувати. Як друг і демократичний партнер, Велика Британія продовжуватиме відстоювати суверенітет України перед тими, хто прагне його зруйнувати», - наголосив Джонсон.

Прем'єр Британії також сподівається поговорити з Путіним під час візиту до Москви пізніше цього тижня.

Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський уже зустрів Бориса Джонсона у Маріїнському палаці.

Політики пообіцяли дати спільний брифінг для представників ЗМІ за підсумками розмови.

Нагадаємо, днями глави МЗС України, Польщі та Великобританії мали оголосити про створення нового малого альянсу, проте подію перенесли, оскільки Ліз Трасс, глава МЗС Британії захворіла на коронавірусну хворобу.

Додамо, голова уряду Польщі Матеуш Моравецький заявив, що новий альянс України, Польщі та Британії захистить усіх від «великих рук РФ».

ІА "Вголос": НОВИНИ