Решток колишнього радянського воєначальника Михайла Богомолова під пам'ятником, який встановлений у центрі міста Рівне, не виявилося.

Про це повідомив секретар Рівненської міської ради Віктор Шаркизян.

«Не могила, а радянський міф. Під п’єдесталом пам’ятника Михайлу Богомолову решток тіла не знайшли», - написав він.

Михайло Богомолов — командир дивізії, військовий двічі захоплював Рівне у складі Червоної армії та брав участь в боях проти військ Української Народної Республіки. За деякими даними, він раптово помер у 1940 році.  І місцева газета Рівного тоді надрукувала репортаж з похорон. 

Пізніше на цьому місті встановили пам'ятник у вигляді танку. 

Роками місцева влада приходила на це місто вшановувати більшовика. І саме те, що під пам'ятником є останки людини, було аргументом у суперечках, що радянський символ зносити не можна. 

Проте після повномасштабного вторгнення росії в Україну міська влада Рівного таки зважилася на демонтаж радянського пам'ятника. А  також перекопавши 50 метрів землі навколо, впевнилася. що жодних поховань тут ніколи не було.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», Міністерство культури України не рекомендує місцевим владам в часи війни проводити ексгумацію решток  радянських окупантів, якими промарковано центральні площі всіх населених пунктів України. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ