Бої в районі Сєвєродонецьк тривають, але в останні 48 годин Східна група військ росії, ймовірно, також активізувала свої зусилля з просування південніше Ізюма.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Як наголошується в повідомленні, просування росії на Ізюмському напрямку зупинилося з квітня, після того як українські війська вміло використовували місцевість, щоб уповільнити наступ ворога.

«Росія, ймовірно, намагалася відновити східну групу військ після того, як вони зазнали дуже тяжких втрат під час невдалого наступу на Київ, але її підрозділи, ймовірно, залишаються недостатньо укомплектованими. Росія, ймовірно, прагне набрати обертів у цьому районі, щоб чинити подальший тиск на Сєверодонецьк та просунутися вглиб Донецької області», – зазначили у розвідці.

Раніше британська розвідка повідомляла, що російська армія продовжує робити спроби атакувати Сєвєродонецьк з трьох напрямків.

Як писав «Вголос», чергову, локальну перемогу над ворогом здобула 80 окрема десантно-штурмова бригада ДШВ ЗСУ, яка зараз воює на східному напрямку. Знищено техніку та живу силу окупантів.

Читайте на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ