Збройні сили мають бути готові до війни з Росією. Вона тепер є більшою загрозою для Східної Європи – це сказав начальник штабу оборони Британії, генерал сер Нік Картер.

Про це інформує The Guardian.

Він сказав, що «явно сподівався», що війни з Росією не буде, і не вірив, що країна хоче фізичної війни, але НАТО має бути готове до цього.

Зазначається, що Картер не вірить, що президент РФ Володимир Путін справді хоче «гарячої війни» із Заходом, але «вони хочуть спробувати досягти мети тоншими способами».

Картер також сказав, що ситуація на кордоні Білорусі та України була «класичним відволіканням уваги» з боку російського уряду, яке тривало «роками, роками та роками».

Нагадаємо, у Північноатлантичному альянсі уважно стежать за діями Росії поблизу українського кордону. В організації готові негайно реагувати на можливі зміни обставин на кордоні.

Додамо, що державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що дії режиму Лукашенка, який спричинив міграційну кризу на кордоні з Польщею, мають на меті відвернути увагу від активності Росії поблизу території України.

Також, Великобританія може перекинути до України до 600 британських військовослужбовців на тлі загрози військового вторгнення Російської Федерації. Оперативна група готова розвернутися на українській території в стислі терміни.

ІА "Вголос": НОВИНИ