Міністерство фінансів України відмовило Державній прикордонній службу у збільшенні фінансування будівництва «Стіни» на кордоні з Російською Федерацією.

Про це інформує State Watch.

Крім того, відомство не погодило проєкт прикордонників щодо продовження строків будівництва.

Зокрема, у Мінфіні вважають, що сума в  4,5 млрд грн перевищує бюджет проєкту, що визначений у чинному розпорядженні у 3,8 рази, або на 3,3 млрд грн.

Зазначається, що у Мінфіні висунули ряд умов, після виконання яких, зможуть прийняти рішення щодо збільшення державного фінансування «Стіни».

Дану інформацію підтвердили в Державній прикордонній службі України.

Проте, у матеріалі йдеться, що Кабмін готовий підтримати пропозиції щодо збільшення суми витрат на будівництво «Стіни»  до 6,2 млрд гривень.

Натомість, у Мінфіні наголошують, що «подальший розгляд проєкту збільшення фінансування неможливий без надання Держприкордонслужбою детальних фінансово-економічних розрахунків, а також звітної інформації про виконання проєкту »Стіна” за минулий період з 2015 року, та з урахуванням прогнозних макроекономічних показників на середньостроковий період«.

Однак, не всі очільники міністерств підтримують позицію Мінфіну.

Зокрема, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко заявив, що немає жодних пропозицій та зауважень щодо даного проєкту та збільшення його фінансування.

Заяву Петрашка підтримали і в Держгеокадастрі.

В обох відомствах закликають підтримати запропоновані прикордонниками зміни без жодних зауважень.

Наразі відомо, що »Стіна" на кордоні з державою-агресором побудована на 40%.

Як писав «Вголос»: 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ