За минулої каденції міського голови Львова, коли партія Андрія садового мала більшість у міській раді, ухвалення бюджету було чистою формальністю. Цьогоріч, завдяки новообораним депутатам, бюджет був розглянутий максимально детально й прозоро, і попори тиск міського голови, гроші на його «хотєлкі» виділяти не стали.

Акцентував увагу на цьому питанні й дав оцінку роботи депутатів щодо прийняття бюджету ексдепутат Львівської міської ради Ігор Дякович у прямому етері «Народного Толк-Шоу» на каналі NTA.

За його підрахунками, умовно на одну людину міської територіальної громади  вийде 1 600 гривень допомоги в рік. І ця сума навряд чи полегшить їй життя.

Щоби ефективно розв'язувати проблеми допомоги маломобільним групам населення, Дякович пропонує замінити управління соціального захисту на управління соціальних послуг, щоб кожній людині адресно допомагали, а не відмахувалися матеріальною допомогою в тисячу гривень.

Також він наголосив на важливості запровадженні посади омбудсмена з питань інвалідності.

Попри чимало недоліків, Дякович похвалив депкорпус. 

«Теперішній бюджет прийнято максимально прозоро, – констатував він. – Аплодую бюджетній комісії, депутатам за виважену позицію. Колись ми приймали бюджет за півгодини, мовляв, потім допрацюємо. Можливо, вони не все підняли, але прийняли на-гора те, що десь там заховано. Почалося відкрите приймання бюджету. Міський голова не знає, де і які цифри, а депутати – молодці».

Нагадаємо, як писав "Вголос", очільниця бюджетної комісії Наталія Шелестак розповіла, що в бюджеті Львова міські чиновники вже почали розписувати видатки на 1 млрд грн, який планують взяти у борг. Проте наразі навіть не відомо, коли ці місто отримає ці гроші й чи отримає взагалі, адже чиновники не назвали навіть фінансову організацію, в якої планують взяти в борг ці кошти. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ