Поліція Великої Британії ідентифікувала вбивство депутата-консерватора Девіда Емесса під час зустрічі з виборцями як терористичний акт. Інцидент відбувся учора, 15 жовтня.

Про це повідомило BBC з посиланням на поліцію графства Ексекс в центральній Англії, де розташовано виборчий округ вбитого депутата. За підозрою в умисному вбивстві затриманий 25-річний чоловік, громадянин Великої Британії сомалійського походження.

Нагадаємо, телеканал НТА повідомив про сам інцидент. Депутат британського парламенту Девід Емесс, який представляє Консервативну партію прем’єра Бориса Джонсона, помер від ножових поранень. В англійському місті Лі-он-Сі невідомий чоловік кілька разів вдарив депутата ножем.

Головний констебль Бен-Джуліан Харрінгтон розповів, що коли поліція прибула на місце події, Емесс був виявлений з численними ножовими пораненнями.

 

 

“Це був важкий випадок. І хоча співробітники поліції і парамедики доклали всіх зусиль до порятунку сера Девіда, на жаль, він помер на місці”, – зазначив Харрінгтон.

Поліція заявила, що існує потенційний зв’язок з ісламістським екстремізмом. Правоохоронці вважають, що чоловік діяв сам, але розслідування обставин інциденту триває.

Свої співчуття родині загиблого виказали провідні британські політики. Сьогодні вранці на місці подій поклали символічні квіти прем’єр-міністр Борис Джонсон та лідер лейбористів сер Кейр Стармер.


Нагадаємо, «Вголос» писав, що Україна закупить військовій кораблі у Великої Британії. Про це повідомив посол України в Об'єднаному королівстві Вадим Пристайко. 

ІА "Вголос": НОВИНИ