Львів’янин Юрій Ромась, якого вигнали з нічного клубу «Спліт» через зауваження не співати російські пісні заявив, що таким чином він виступив проти усіх закладів, де лунає мова країни-окупанта.

Про це він сказав у прямому ефірі «Народного Толк-Шоу» на телеканалі NTA.

Юрій Ромась розповів про «мовний» конфлікт в одному із закладів Львова. Зокрема, за його словами, під час відвідин нічного клубу «Спліт» він почув, що гості закладу співають виключно російськомовні поп пісні. Оскільки у львівських розважальних закладах діє мораторій на таку музику, він зробив зауваження власникам, а гостей ввічливо попросив утриматися від співів пісень Григорія Лєпса, який підтримує окупацію Криму. Проте у відповідь почув нецензурну лайку від людей за сусідніми столиками, а охоронці нічного клубу вигнали його на вулицю.

 «В усіх нічних закладах Львова є така проблема. В караоке постійно співають пісні російськомовних артистів. І Split не став виключенням», – сказав Юрій Ромась.

Львів’янин зізнається, що не хотів мати особистого конфлікту із закладом, проте прагнув, аби в усіх без виключення закладах Львова не лунали пісні мовою країни-окупанта.

«Я не хотів, щоб це був персональний конфлікт поміж мною та клубом «Спліт». Я хотів би, аби це був мій конфлікт та всіх нічних закладів Львова, які «крутять» російських артистів», – наголосив він.

Нагадаємо, рішенням Львівської обласної ради від 18 вересня 2018 року №745 та 7 жовтня 2021 року №228 на території Львівської області запроваджено мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Раніше «Вголос» писав про скандал, який спалахнув у львівському нічному клубі «Split» кілька днів тому. Як повідомляли, охорона нічного закладу вигнала звідти львів'янина через його зауваження стосовно російськомовних пісень, які лунали в караоке.

Згодом дирекція закладу висловила своє бачення того, що трапилось. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ