Такі слова на своїй сторінці в Facebook опублікував Петр Сіярто, міністр закордонних справ Угорщини. Таким чином посадовець відреагував на протест України серед підписанням угорським урядом договору з «Газпромом» на постачання російського газу в обхід української території.

Очільник угорського МЗС також написав про те, що викликав українського посла в Будапешті до МЗС після реакції України на цей договір. 

"Вчора підписали контракт з ′′ Газпромом який гарантує постачання газу в нашу країну на наступні п'ятнадцять років. Це великий успіх, адже в сучасному невизначеному світі все, що надає передбачуваності, має велике значення, а з іншого боку, ми домовилися про формулу цін", - заявив Сіярто.

Водночас очільник угорського МЗС заявив, що "глибоко засмучений атакою України та Єврокомісії на цей договір". Після чого оприлюднив бачення угорського уряду на ситуацію. 

"1. Це не справа українців з ким ми підписуємо договори
2. Вважаємо грубим порушенням інтересів нашого суверенітету та національної безпеки, що вони хочуть перешкодити безпечному газопостачанню нашої країни, обігріву домівок угорців та експлуатації промисловості.
3. Цей хід недружній після всієї підтримки (вентилятори, медичне обладнання, військова допомога, дитячі канікули, фінансування інвестицій), яку Україна отримала від нас поки що", - написав Петр Сіярто.

Нагадаємо, як писав «Вголос», угорський уряд уклав контракт з російським «Газпромом» на постачання газу в обхід території України. «Це удар, і ми будемо відповідати на нього відповідно, оскільки тут не повинно бути ніякого жалю і ніяких співчуттів», - прокоментував цю ситуацію міністр МЗС України Дмитро Кулеба. 

ІА "Вголос": НОВИНИ