Міністерство оборони прокоментувало заяви РФ щодо відведення військ від українських кордонів. Там не підтвердили цю інформацію, стверджуючи, що йде не відведення, а переміщення сил.

Про це розповів глава Міноборони Олексій Резніков під час виступу в Раді.

"Стосовно ситуації навколо українських кордонів. По-перше, ми не підтверджуємо заяви російської сторони про відведення військ. Цього не відбувається. Йде переміщення сил та засобів", - сказав він.

По-друге, за його словами, Міноборони спостерігає за підрозділами російських військ, які нараховують близько 129 тисяч осіб, а разом з морською та авіаційною компонентою їхня кількість складає близько 149 тисяч.

«Оскільки російські навчання у Білорусі, інших регіонах та на Чорному морі перебувають в активній фазі, основна маса військ вже стягнута. Ми очікуємо, що найближчими днями буде залучено ще кілька тисяч осіб», - припустив Резніков

Міністр також заявив, в Міноборони очікують, що до Чорного моря зайдуть ще три кораблі.

«По-третє, одночасно з навчаннями армії, у Росії тривають навчання Росгвардії »Заслон-2022«. Цей компонент так само перебуває у полі нашої уваги. Наша розвідка бачить усі рухи, які можуть становити потенційну загрозу для України. Кожен літак, вертоліт чи танковий підрозділ. Ми на постійному контакті з нашими міжнародними партнерами», - зазначив Резніков.

Нагадаємо, як зазначив міністр оборони, у нашій державі потрібно ухвалити законопроєкт, який буде регулювати обіг зброї. Люди повинні легалізувати зброю та мати право на її зберігання.

ІА "Вголос": НОВИНИ