У найближчий період українцям варто готуватися до того, аби стримувати високий тиск

Міністр оборони України Олексій Резніков у складі української делегації взяв участь у Мюнхенській безпековій конференції.

Як зазначив офіційний сайт Міноборони, під час своєї доповіді він наголосив на тому, що командування російських окупаційних військ розміщує артилерію та бронетехніку серед житлових будинків на Донбасі та звідти обстрілює наші мирні населені пункти.

«Це поведінка злочинців, які провокують нас на помилки. Ворог чудово знає, що ми маємо усі підстави відповідати, згідно зі Статутом ООН. І ми не залишаємо дії окупаційних військ безкарними», – зазначив він.

Резніков наголосив, що пишається тим, як наші військові зараз тримають цей удар.

«Вони діють дуже зважено і знають, як відповідати філігранно. Саме тому весь потік фейків, які продукує російська пропаганда, не має жодного ефекту. Їм ніхто не вірить», – запевнив міністр.

Очільник Міноборони України повідомив, що сьогодні, 20-го лютого, зранку вкинули чергову порцію брехні, нові відео про вигадані події.

«Нагромадження цих нісенітниць лише переконує усіх, що Україна захищається від підступного агресора, який ладен принести в жертву жінок і дітей, щоби зруйнувати мир. Це насправді зіткнення цивілізацій», – наголосив він.

На думку Резнікова, у найближчий період українцям варто готуватися до того, аби стримувати високий тиск.

«Ворог намагається розхитати Україну зсередини. Залякати і змусити до капітуляції. Але ми вистоїмо. Ми вже зламали ворожий сценарій, адже підготувалися до нього. Так само стало передбачуваним продовження навчань у Білорусі, і ми заздалегідь вжили відповідних заходів. З кожним днем все більше людей будуть усвідомлювати, що ми насправді захищаємо Європу. Це відкриє можливості для нових союзів та збільшення підтримки на різних рівнях» – відзначив міністр.

Нагадаємо, раніше міністерство оборони прокоментувало заяви РФ щодо відведення військ від українських кордонів. Там не підтвердили цю інформацію, стверджуючи, що йде не відведення, а переміщення сил.

ІА "Вголос": НОВИНИ