Враховуючи технічні характеристики наявних на озброєнні Збройних сил України артилерійських систем, ураження зазначеного приміщення є неможливим.

Заяви ФСБ РФ про нібито обстріл об'єкту прикордонних служб у Ростовській області «українським снарядом» є фантазіями, оскільки Україна не обстрілює територію сусідньої держави.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов, пише Главком.

За його словами, влада України цілком усвідомлює те, що відбувається, а президент України всі питання тримає на контролі.

«Ми в щоденному режимі збираємося й інформуємо президента, всі органи безпеки та оборони працюють 24/7 без вихідних. Звичайно, це їхнє (росіян – ред.) завдання, яке вони поставили собі давно, але наші військові можуть відповідати, вести вогонь у відповідь тільки у випадку, якщо є загроза життю нашим військовим», – заявив Данілов.

Секретар РНБО наголосив, що Збройні сили не ведуть обстріл території РФ і не мають до них жодного стосунку.

«Ми попереджали й зараз попереджаємо, що вони можуть фантазувати скільки завгодно, вони можуть робити що завгодно і ми готові до цього, ба більше, до цього готовий світ. Бажання РФ спровокувати нас на активні дії не вийде», – заявив Данілов.

Свою заяву щодо начебто обстрілу з підривом «прикордонного пункту» ФСБ зробив і штаб Об’єднаних сил.

«Продемонстрована на фото та відео російськими пропагандистськими ЗМІ будівля більше нагадує «господарське приміщення», ані ж прикордонний пункт. Окрім цього, артилерійські підрозділи зі складу Об’єднаних сил перебувають в районах відведення. Відтак, враховуючи технічні характеристики наявних на озброєнні Збройних сил України артилерійських систем, ураження зазначеного «господарського приміщення» є неможливим», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Федеральна служба безпеки Російської Федерації заявила, що з української території нібито випустили снаряд, який потрапив у прикордонний пункт Ростовської області.

ІА "Вголос": НОВИНИ