Близько мільйона людей залишилися без електрики на півдні Міссісіпі і Луїзіани, коли ураган Іда обрушився на регіон в неділю, вирубавши електрику в усьому Новому Орлеані, викликавши стійкий вітер зі швидкістю більше 150 миль в годину, зриваючи дахи з будівель.

Влада пізно ввечері в неділю оголосили про першу смерть, оскільки житель Луїзіани, 60-річний чоловік, помер від дерева, що впало в окрузі Вознесіння. Це трапилося після того, як ураган був знижений до першої категорії.

«APSO повідомляє про першу смерть, пов'язану з ураганом Іда. Незабаром після 20:30 депутати отримали повідомлення про громадянина, який, можливо, отримав травму через дерево, що впало в резиденції біля шосе 621 в Прерівілі , - йдеться в повідомленні шерифа парафії Вознесіння.

Тим часом, сотні жителів Джефферсона і парафії Св. Івана Хрестителя опинилися в скрутному становищі через паводок, висота якого перевищує 10 футів, і сильні пориви вітру, що не дозволяють службам швидкого реагування дістатися до них. Посадові особи кажуть, що причиною сплеску паводкових вод стала невдала дамба.

``У нас є група людей, які потрапили в пастку, і до яких ми не можемо дістатися. Через вітер ми не можемо скористатися човнами. Це було б небезпечно для життя", - сказав CNN мер Жан Лафіт Тім Кернер-молодший.

Начальник поліції міста Жан Лафіт в окрузі Джефферсон сказав, що принаймні 400 осіб, які не змогли виконати наказ про обов'язкову евакуацію перед ураганом з фізичних або фінансових причин, опинилися в пастці в цьому районі.

Рятувальні бригади не можуть дістатися до них, оскільки паводкові води висотою від 10 до 12 футів і тривалі вітри зі швидкістю 70 миль на годину роблять цей район недоступним, повідомляє WWNO-TV.

«Вони налякані, тому що ніколи такого не бачили», - сказав сержант поліції Жан Лафітт Джейсон Леорвальд про тих, хто потрапив в біду.

Раніше стало відомо, що річка Міссісіпі в штаті Луїзіана змінила свій напрямок через ураган «Іда». Причиною фахівці називають великий викид морської води, в результаті чого рівень річки піднявся на 2,1 метра, і це ще не гранична величина. Сильні вітри і зміна напрямку течії загрожують затопленнями прилеглих районів.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ