Цього року до вишів Львівщини поступило понад 8 тисяч першокурсників з інших міст.

Про це сьогодні, 4 жовтня, повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олег Паска.

За його словами, щороку на Львівщині у вишах розпочинали навчатися 5 тисяч студентів-першокурсників з інших міст. Цього року їх стало більше на 60 відсотків. 

«Збільшилося навантаження на систему гуртожитків», - зазначив він.

Олег Паска каже, що раніше найбільше першокурсників мав Київ, за ним йшов Харків. І на третьому місці завжди був Львів. Проте через повномасштабне вторгнення росії в Україну Харків, на жаль, перебуває під обстрілами. Тому абітурієнти обрали Львів.

«Львів зараз піднявся на друге місце. І ми переживаємо чи з цим викликом дадуть собі раду заклади вищої освіти. Вони повинні підняти якісь надання освітніх послуг і якість роботи зі студентами», - зауважив директор департаменту освіти і науки. 

Також він зазначив, що на Львівщині зросла кількість охочих навчатися у професійно-технічних училищах та здобувати робітничі професії. Так, цього року в деякі такі заклади був конкурс. 

«Ми цього року відкрили нову спеціальність. Наші діти навчаються управляти дронами. Це - дуже серйозний виклик», - каже він. 

Читайте також у «Вголосі»: як навчатимуться школярі Львівщини взимку. 

ІА "Вголос": НОВИНИ