На Слов'янському напрямку російські окупанти провели перегрупування військ. Унаслідок втрат в районі Довгенького загарбники відвели окремі підрозділи на відновлення в місто Ізюм.

Про це повідомляє Генеральний Штаб ЗСУ.

На Слов'янському напрямку ворог перегрупував війська. Через втрати у районі Довгенького росіяни відвели окремі підрозділи на відновлення до Ізюму. Для посилення охорони та оборони логістичних маршрутів окупанти посилили угруповання у Куп'янську за рахунок переміщення батальйонної тактичної групи.

На Донецькому напрямку агресор веде наступальні дії та обстрілює наші позиції вздовж лінії зіткнення з мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Противник відремонтував залізничний міст у районі Куп'янська для відновлення постачання залізничної гілки Куп'янськ – Лиман.

На Лиманському напрямку окупанти посилили та перегрупували підрозділи. За підтримки вертольотів Ка-52 ведуть наступ у напрямку Лиман – Старий Караван.

На Сєвєродонецькому напрямку росіяни вели штурмові дії у північних, південних та східних районах Сєверодонецька, окремі підрозділи закріплюються у центрі міста.

На Бахмутському напрямку противник намагається витіснити наші війська з позицій у районах Білогорівки та Врубівки. Застосував штурмову та армійську авіацію в районах населених пунктів Камишуваха, Берестове та Нирково.

На Запорізькому напрямі ворог облаштовує другу лінію оборони. Передислокував у район населеного пункту Василівка танковий батальйон Т-62 та мотострілковий батальйон.

На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках агресор утримує зайняті позиції, завдає вогневої поразки з мінометів та ствольної артилерії.

На Сіверському напрямку противник проводить інженерне обладнання позицій у Брянській області на відстані близько 3 км від кордону України. Росіяни завдали ракетного авіаційного удару з літаків Су-35 по Білополю Сумської області. З артилерії вони обстріляли також Середино-Буду Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог утримує зайняті позиції та веде розвідку.

На Харківському напрямку ворог обстрілював із ствольної та реактивної артилерії Олександрівку, Слатине та Циркуни. Завдав ударів з вертольотів в районах населених пунктів Веселе та Тернове.

На Південнобузькому напрямку ворог утримує зайняті позиції та створює додаткові рубежі оборони. У районах населених пунктів Миколаївка, Новопавлівське та Широке провели масовані обстріли з реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів.

В акваторіях Чорного та Азовського морів кораблі чорноморського флоту РФ продовжують виконувати завдання щодо ізоляції району бойових дій та блокаду судноплавства. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря один носій крилатих ракет морського базування типу «Калібр».

Минулої доби на Донецькому та Луганському напрямках відбито дев'ять атак ворога.

Знищено ворожу техніку:

  • 2 танки,
  • 13 артилерійських систем,
  • 8 бойових броньованих машин,
  • 6 шість ворожих автомобілів.

Як писав «Вголос», росіяни підірвали мости через річку Інгулець в районі Давидова Броду та Великої Олександрівки (Херсонщина) та продовжують атакувати Миколаїв.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ