18 млн гривень потрібно для функціонування 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ на Львівщині.

Про це сьогодні, 14 лютого, під час  брифінгу за підсумками розширеної наради з питань тероборони повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

За її словами, минулої п’ятниці до депутатів облради надійшли перші розрахунки шодо фінансової підтримки сил тероборони. Зараз область готова виділити на її потреби 5 млн гривень.

За словами голови Львівської ОДА Максима Козицького, під час розширеної наради було вирішено провести позачергову сесію Львівської обласної ради.

«Ми розглянули можливість додаткового фінансування підрозділів територіальної оборони», - каже він.

Так, 5 млн гривень перескерують у рамках програми «Безпечна Львівщина» на потреби тероборони. Окрім того, у приміщеннях санаторію у Немирові зможуть розмістити Яворівський батальйон територіальної оборони. 

Завтра, 15 лютого, відбудеться засідання президії Львівської обласної ради, яка й призначить дату засідання сесії.

Також, за його словами, місцеві адміністрації вирішують, в яких локаціях області можна буде поселити вимушених переселенців, якщо такі будуть.

А ось дипломатичні представництва поки що не зверталися з проханнями виділити їм приміщення для розгортання консульських установ.

Як зазначив комбриг 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Валерій Курко, громада Львівщині не панікує та зберігає спокій. А також підтримує Збройні сили України. Він уточнив, що потреби бригади фінансує Міністерство оборони України. А ось потреби територіальної оборони – і МОУ, і держава, і місцеві адміністрації.

Нагадаємо також, сьогодні відбулося позачергове засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Львова, де ухвалили рішення про збільшення запасів води для населення міста та запасів крові й перев'язувальних матеріалів для поранених.

ІА "Вголос": НОВИНИ