Якщо хтось створюватиме через соцмережі панічні настрої чи проводитиме такі розмови, то свідомий львів’янин повинен відразу повідомити про це на гарячу лінію міста, в СБУ чи в поліцію.

Про це сьогодні, 14 лютого, під час брифінгу за підсумками позачергового закритого засідання міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

Він запевнив, що Львів є і буде безпечним містом.

Тож, комісія з ТЕБ і НС заслухала інформацію керівників комунальних підприємств та медичних закладів про те, як забезпечуватимуть безперебійну життєдіяльності міста під час надзвичайної ситуації.

Львів’ян заспокоїли, що навіть якщо у Львові зникне електропостачання, то мешканці отримуватимуть необхідний санітарний мінімум води. Для цього «Львівводоканалу» зовсім не потрібна електрика від «Львівобленерго». Проте яким чином це буде зроблено, не повідомляють. Вочевидь, закуплять дизель-генератори. І не тільки для «Львівводоканалу», але й всіх комунальних служб міста.

Окрім того, у Львові буде збільшено запас крові. Адже в разі наступу ворожих військ Львів також прийматиме поранених. Наразі у місті є тримісячний запас медикаментів та перев'язувальних матеріалів.

Також комісія вирішила використовувати приміщення шкіл для інших потреб, як от тимчасове розміщення осіб, що евакуйовуюся. Але тільки якщо в цьому буде потреба. Наразі школярі  Львова відновили своє навчання.

Скільки коштів на це виконком проситиме у депутатів, також не кажуть. Проте, як повідомляв «Вголос», наразі депутати зарезервували у міському бюджеті 10 млн гривень на випадок воєнної ескалації. Окрім того, місто має резервний фонд, кошти якого використовуються тільки для потреб під час надзвичайних ситуацій.  

Нагадаємо також, як повідомляв «Вголос»,  у Львові затвердили Програму національного спротиву та визначилися як боротимуть з тероризмом.  

ІА "Вголос": НОВИНИ