Відтепер у Львові виявлятимуть терористів, усуватимуть причини виникнення тероризму, знизять рівень злочинності та інформуватимуть про це громадськість.

Таке рішення прийняв сьогодні, 4 лютого, виконком Львівської міської ради.

Програма, яку затвердив виконкомом, називається: Комплексна програма профілактики (запобігання) злочинності та протидії тероризму у Львівській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки.

Програма має на меті виявляти та усувати причини та умови, що можуть сприяти терористичним чи екстремістським проявам у Львові. А також створити атмосферу суспільної нетерпимості до злочинності, ослаблення дії криміногенних факторів, створення надійних перешкод посиленню кримінального насильства.

Окрім того, згідно з програмою, має бути забезпечено належний антитерористичний захист об’єктів критичної інфраструктури громади та місць масового перебування людей.

Власне, всім цим займалися і займаються СБУ та поліція у Львівській області. І у програмі це детальніше розписано.

Проте, як пояснили «Вголосу», міська програма дозволяє виділяти правоохоронним органам кошти з міського бюджету. Скільки виділять, дізнаємося, коли комісія з фінансів та планування бюджету розгляне це питання на своєму засіданні.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львові затвердили програму національного спротиву, на виконання якої з міського бюджету виділили 8,2 млн гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ