Аби не перешкоджати гуманітарній допомозі, українці, які привозять авто з-за кордону для власних потреб, проходитимуть процедуру розмитнення на митному пункті пропуску Грушів-Будомєж. А перевізникам гуманітарних вантажів радять мати при собі спеціальний сертифікат.

Про це сьогодні, 12 травня, повідомив в.о. начальника Львівської митниці Данііл Меньшиков.

Він нагадав, що відколи уряд спростив ввезення автомобілів в Україну, на західному кордоні утворилися дуже великі черги. В щоби в цих чергах не мусили стояти ті, хто перевозить гуманітарну допомогу, уряд змінив правила.

«Водії, котрі завозять легкові автомобілі з Європи для вільного оббігу за спрощеною процедурою, повинні скористатися митним пунктом пропуску  Грушів-Будомєж», - каже Данііл Меньшиков.

Натомість решта пунктів пропуску, а саме: Смільниця, Угринів, Рава-Руська, Шегині та Краківець, надалі працюють з усіма вантажами.

За його словами, водії, які перевозять гуманітарну допомогу, можуть знайти на сайті митниці анкету, яку треба заповнити та отримати сертифікат-підтвердження. Він дає можливість водієві оминути чергу на кордоні.

«Цей сертифікат треба мати при собі й показувати прикордонникам і поліції у Польщі. Тоді вони пропустять водія поза чергою до кордону. Наразі за цим принципом працюють митні пропуски Корчова-Краківець та Дорогуськ-Яготин», - говорить він.

Данііл Меньшиков зазначив, що таке нововведення діє не так давно, але черги суттєво зменшилися.

Читайте також у «Вголосі» історію родини, яка постраждала від обстрілів вокзалу у Краматорську.

ІА "Вголос": НОВИНИ