У львівській мерії не помічали літніх майданчиків мережі «!FEST», які були встановлені з порушенням під самісінькими стінами Ратуші в межах «воєнної» огорожі. Заступник мера Садового Андрій Москаленко зараз не бачить сенсу публічно обговорювати безпекові рішення.

Нещодавно, після публікації нашого матеріалу ІА «Вголос», з-під стін Ратуші та балкону міського голови таки прибрали незаконно розгорнутий літній майданчик Grand Cafe Leopolis холдингу !FEST. Майданчик був встановлений з боку статуї Нептуна в межах «воєнної» огорожі міської ради. Через кафе до стін Ратуші міг зайти будь-хто і принести в руках будь-що: муніципальна охорона тут відвідувачів не перевіряла так, як робить це під головним входом до міської ради.  

Все це відбувалося попри рішення виконавчого комітету ЛМР, яким у квітні обмежили діяльність закладів громадського харчування, які потрапляють в охоронну зону, яка має бути рівновіддалена від всіх стін будівлі органу місцевого самоврядування.

«Мерія встановила паркан і заборонила людям наближатися до будівлі. Але з одного боку Ратуші обмежено діяльність та заборонено вхід, а з іншого боку можна зайти і пронести в рюкзаку будь-що», - пояснював депутат ЛМР, голова комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Олексій Різник.

Після закриття літнього майданчика Grand Cafe Leopolis перший заступник мера Андрій Москаленко на питання журналістів телеканалу НТА про його активну роботу протягом останнього місяця тричі повторив, що він не працює зараз, однак відповіді про те, чому він працював досі, не було.

«Якщо говорити про безпекові моменти, то літній майданчик праворуч і ліворуч згаданої мережі не розпочав свою роботу. Дякую за надані факти, їх потрібно буде перевірити. Я не думаю, що є зміст публічно обговорювати безпекові рішення», - наголосив Андрій Москаленко.

Пояснень, чи буде покарано власників кафе за порушення безпекових рішень виконкому ЛМР, заступник мера не дав.

Додамо, біля Ратуші праворуч від будівлі, поруч з крашбар'єром, досі працює ще один літній майданчик кафе «Біля Діани на Ринку», яке також належить до холдингу «!FEST» - 

Нагадаємо, ІА «Вголос» писала про те, що комісія архітектури, містобудування та розвитку територій розглядатиме питання про демонтаж літніх майданчиків біля Ратуші. 

ІА "Вголос": НОВИНИ