У МОЗ запевнили, що у разі погіршення епідеміологічної ситуації, навчальні заклади, де буде вакциновано менше ніж 80% працівників змушені будуть перейти на дистанційне навчання. Про це в матеріалі “Вголос”.

В ефірі “Сніданок з 1+1” міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив, що з 1 вересня школи будуть працювати у звичному форматі: без змішаного чи дистанційного форматів навчання.

«Розвиваються нові штами, які більш активні та агресивні. Але ми розглядаємо ситуацію, що на початку навчального року ще тепло, немає супутніх сезонних захворювань. Тому в школу ми підемо в повноформатному режимі»- заявив Шкарлет.

Також міністр повідомив, що у разі потрапляння регіону в “жовту”, “помаранчеву” або “червону” зону працюватимуть у звичному режимі тільки школи де вакциновано не менше 80% працівників. Всі інші перейдуть на дистанційне або змішане навчання.

Скільки освітян вакциновано у Львові?

Знимок екрана

За словами начальниці управління освіти ЛМР Зоряни Довганич вакцинація працівників освіти відбувається регулярно, впродовж літніх канікул. Управління освіти співпрацює з управлінням охорони здоров'я та інформує працівників про вакцинацію.

“Насправді ситуація така, що складно сказати, яка зараз є кількість працівників, які є провакцинованими, адже інформація змінюється щоденно. Щоденно ми маємо пункти вакцинації, куди звертаються працівники садочків, шкіл та позашкілля нашого міста, тому детальнішу інформацію про кількість ми зможемо отримати на початок навчального року, коли всі повернуться до шкіл та садочків.”- повідомила Зоряна Довганик.

Нагадаємо, що міністр освіти і науки Сергій Шкарлет зазначив, що по всій Україні щеплено до 35% освітян, а у Львівській області вже провакцинована приблизно половина працівників.

«Станом на сьогодні ми вже маємо близько половини вчителів, які провакцинувались. Тому, я думаю, що на перше вересня цей відсоток буде збільшуватись, і ми будемо рухатись далі.” - прокоментував директор Ліцею “Львівський” та депутат ЛМР від Самопомочі Андрій Закалюк.

Як почнеться навчання з 1 вересня?

За словами міністра освіти і науки, якщо не буде погіршення епідеміологічної ситуації, то з 1 вересня школи працюватимуть у звичайному форматі. Про це також заявила начальниця управління освіти у ЛМР Зоряна Довганик та наголосила, що особливо у сфері освіти кожен особисто несе відповідальність за те, чи він провакцинований та чи провакциновані його діти.

“Зараз ми є у «зеленій» зоні, тому однозначно починаємо навчання очно. Є, звичайно, заклади освіти, які дуже вподобали собі змішане навчання, тому будуть залишатись все ж таки певні дні дистанційного навчання. У разі, якщо ми переходимо із «зеленої» зони, постанова уряду каже про те, що 80% повинно бути вакцинованих педагогічних працівників”.- сказала Довганик

“З 1 вересня відкриються всі школи.На сьогоднішній день у Львові вакциновано близько 40% працівників. В нашому ліцеї щепилось приблизно 30% освітян. Я прогнозую, що при такій умові, в разі погіршення ситуації, школярі знову будуть на дистанційному навчанні. Багато людей недавно хворіли і через це поки не хочуть вакцинуватись, але потрібно мотивувати вчителів. Зараз майже нереально вакцинувати 80 % освітян, але потрібно проводити інформаційні роботи та заохочувати людей, адже в нас вакцинація є добровільна. В інформативному плані ми намагаємось проводити роботи, також я ще в першій хвилі вакцинувалась, щоб подати приклад колегам.”- коментує директор Ліцею “Гроно” та депутатка ЛМР від ЄС Наталія Сомик.

Нагадаємо, що раніше ми повідомляли чи заселятимуть невакцинованих студентів у гуртожитки.

ІА "Вголос": НОВИНИ