У Львові чиновники пояснили, навіщо заливають бруківку цементом.

Нещодавно місцевий мешканець звернувся на Гарячу лінію міста з прохання пояснити чим кращий спосіб викладання бруківки після нового ремонту дороги від старого, яким викладали бруківку 30-50 років тому?

Чоловік надіслав для порівняння дві фотографії. Перше фото - до ремонту, друге - після. Він просить звернути увагу на відстань між камінням.

Вже незабаром чоловік отримав відповідь. Як повідомили у ЛКП "Львівавтодор", на вул.Федьковича та вул. С.Бандери використали різні типи брукування, зокрема на вул. С.Бандери виконано замощення автентичною базальтовою бруківкою квадратного січення, яка є коленою, у результаті чого немає рівних граней (переважно вона буває трапецієподібного вигляду).

«Мощення відбувається за технологічною картою, прийнятою у проектній документації, шви заливаються піщано-цементною сумішшю, що унеможливлює створення рівних та однакових швів, але це не впливає на експлуатацію вулиці», - йдеться в повідомленні

Скрін оприлюднений у групі "Львів без корків

У фейсбук - групі місцевих мешканців «Львів без корків» львів'янин Igor Grynechko прокоментував таку відповідь. Мешканець міста вбачає в цьому аферу.

«Колись мені один працівник фірми яка займалася цементною бруківкою розповів як вони розводять клієнтів розганяючи шви, таким чином на великому об'єкті можна так нормально грошей підзаробити. По бруківці це виглядає наступним чином - якщо швів немає, то влазиться 10 рядів в одному погонному метрі, 1 см вже 9 рядів, 2 см 8, а от 3 см це вже 7 рядів і 30% площі. Ось так здавалося пару см там, пару там, а одна третя кудись ділася. На цементній бруківці звісно вони так не нагліли, а ось з базальтовою нормально проходить такий фокус», - йдеться у дописі.

Читайте також : Історії успіху львівських ветеранів: ягідна мрія Миколи Стецьківа

ІА "Вголос": НОВИНИ