Трьом особам повідомили про підозру у заволодінні майном АТ «Укрзалізниця», що завдало державній компанії 11,8 млн грн збитків.

Про це інформує пресслужба Національного антикорупційного бюро.

Зокрема, йдеться про привласнення і розтрату майна. Злочин інкримінують заступнику керівника однієї із філій АТ «Укрзалізниця», керівнику відділу матеріально-технічного забезпечення і керівнику приватної компанії — переможцю торгів.

Зазначається, що у 2018 році одна з філій АТ «Укрзалізниця» провела публічні торги із закупівлі вугілля для опалення пасажирських вагонів. За даними слідства, встановлено, що підозрюваний керівник філії, будучи головою тендерного комітету, спільно з керівником відділу-ініціатора закупівлі, діяли на користь «обраного» постачальника, не допустивши інші компанії до торгів.

Ця компанія і стала переможцем, продавши вугілля за завищеними на 11,8 млн. грн цінами.

Відповідно до висновку експертизи, ринкова ціна 1 тонни вугілля станом на дату укладання договорів становила 3770 грн, у той час, як філія АТ «Укрзалізниця» уклала договори за ціною 4563 грн.

Внутрішньою службовою перевіркою АТ «Укрзалізниця» були підтверджені факти зловживань та завищення вартості продукції, що значно посприяло досудовому розслідуванню.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ