Протягом двох місяців в Україні проходять засідання РНБО, під час яких ухвалюють рішення про введення санкцій проти низки осіб та компаній. Останні рішення торкнулись і топ-контрабандистів. Водночас поза увагою РНБО чомусь опинився цигарковий магнат і соратник росіян Кауфман.

Про це в ефірі одного з телеканалів розповів екснардеп Юрій Михальчишин.

Екснардеп зауважив, що левова частка наших проблем криється саме не у воєнній справі.

«Чомусь поза увагою РНБО опинився цікавий сюжет пана Кауфмана в Одесі. Є така цікава тематика - цигаркова монополія »Тедіс Україна«, а раніше називалася »Мегаполіс-Україна", - розповів Михальчишин.
За його словами, це дочірня структура російського цигаркового монополіста, яка була створена в Україні сім'єю Януковича і російським «збройним бароном» Ігорем Кісаєвим. Останній є власником ВАТ «Завод Дегтярьова», який робить кулемети «Утьос», якими вбивають українських солдатів , гранатомети АГС, протитанкові ракети «Конкурс». Ця структура продовжує працювати в Україні зі зміненою назвою.
«Сьогодні це 50 тисяч точок реалізації цигарок, майже 60 млн грн прибутку щороку, це багатомільярдні факти ухилення від сплати податків, які зафіксовані у відкритих джерелах, це багатомільярдні штрафи нашого Антимонопольного комітету, які якимось дивом скасували у »чесних« судах», - додав Михальчишин.

ІА "Вголос": НОВИНИ