У вересні 2021 року, після дефляції серпня, споживчі ціни в Україні підвищились на 1,2% через подорожчання продовольства та енергоносіїв на зовнішніх ринках.

«За даними Держстату у вересні 2021 року, після дефляції серпня, споживчі ціни дещо підвищились - на 1,2% (мінус 0,2% у серпні), проте цінова ситуація залишається стабільною. Незначне зростання цін у вересні обумовлене, перш за все, збереженням тиску з боку високих цін на продовольство та енергоносії на зовнішніх ринках», - повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Так, за даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), у вересні 2021 року середнє значення Індексу продовольчих цін збільшилося на 1,2% у порівнянні з серпнем.

Певний вплив на ціни в Україні у вересні також мав фактор сезонності. Зокрема, подешевшали фрукти, олія соняшникова, цукор. Дещо знизились тарифи на залізничний пасажирський транспорт – на 1,7%, що є типовим для цього місяця. Проте, зросли ціни на деякі продовольчі товари, одяг та взуття, послуги у сфері освіти.

Як повідомляв «Вголос», ціна на газ у Європі може перевищити позначку у 2000 доларів за 1 тис. кубометрів.

ІА "Вголос": НОВИНИ