Російські війська збираються залишити Чорнобильську атомну електростанцію та її місто-супутник Славутич.

Про це повідомляє Енергоатом у Telegram.

«Підтвердилася інформація, що окупанти, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об’єкти у Зоні відчуження, двома колонами вирушили в бік українського кордону з республікою Білорусь. Наміри покинути ЧАЕС загарбники сьогодні зранку озвучували українському персоналу станції», – заявила пресслужба державної компанії.

За її даними, на станції «ще залишається невелика кількість рашистів».

Водночас «Енергоатом» також підтверджує, що російські військові будували фортифікаційні споруди в «рудому» лісі в зоні відчуження навколо Чорнобильської АЕС.

«Не дивно, що окупанти отримали значні дози опромінювання й запанікували за перших ознак хвороби. А проявилася вона дуже швидко. Відтак серед військових почав назрівати майже бунт, і вони почали збиратися звідти», – повідомляє державне підприємство.

Крім того, повідомляється про формування руху в бік Білорусі колони російських військових, які тримали в облозі Славутич.

Станом на 18:30 колони радіоактивної російської техніки увійшли на територію Білорусі.

За інформацією Енергоатом, російські окупанти склали й підписали «акт прийняття-передання» Чорнобильської АЕС. Загарбники стверджують, що нібито «охороняли» станцію.

«Остаточно підтверджуючи наміри покинути ЧАЕС, окупанти склали і підписали »акт приймання і передачі охорони Чорнобильської атомної електростанції", - йдеться в повідомленні.

У «документі» стверджується, що претензій з боку адміністрації об'єкту, що охороняється відносно російських військ нібито немає.

«Виявляється, понад п'ять тижнів окупанти станцію »охороняли«, та ще й так добре, що ніяких претензій. Хоч бери й спасибі...», - іронічно помітили в Енергоатомі.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ