Російські військові розстріляли колону волонтерів під Черніговом у четвер, 31 березня. Одна людина загинула, четверо постраждали.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

За її словами, п'ять автобусів потрапили під прицільний вогонь росіян, коли намагалися проїхати в оточене місто, щоб евакуювати людей. У автобусі перебували лише цивільні волонтери.

Внаслідок обстрілу одна людина загинула, чотирьох було важко поранено. Одному з автомобілів вдалося вирватись на пробитих шинах. Водія поранено, його доправили до лікарні.

«Рашисти не дають щонайменшої можливості вивезти мирне населення з блокованого Чернігова, фактично тримаючі десятки тисяч людей як заручників, без їжі, води, тепла. Водночас щодня прицільно піддаючи обстрілам житлові квартали з важкої артилерії.

Такі дії є черговим військовим злочином та злочином проти людяності рашистських військ згідно зі статтями 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду», - написала Людмила Денісова.

Вона також звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну врахувати факти вчинення росією військових злочинів і злочинів проти людяності.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ