Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Заступник голови Фонду держмайна Юрій Нікітін зазначив, що рудник №2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал», де стався провал, знаходиться у державній власності.

«Після того, як відбувся перший провал на цьому руднику №1, було домовлено з приватним власником, що вони внесуть корективи у проект його відновлення. Але потім цей рудник вирішили повернути у державну власність, а тому приватний власник нічого не робив. На сьогодні підписано офіційний договір, що власник зобов'язаний до червня місяця наступного року зробити новий проект та забезпечити його реалізацію до кінця року. Зараз приватний власник не заробляє на цьому руднику нічого», – зазначив Юрій Нікітін.

При цьому Нікітін заявив, що якщо вину приватного власника доведуть, то він відповідатиме за свої дії.

Дедпутати ЛОР запідозрили заступника фонду держмайна у тому, що він знаходиться у родинних зв'язках з приватним власником рудника номер два. Цю ніформацію Юрій Нікітін відмовився коментувати.

Як писав «Вголос», обвал, який трапився на території с. Модричі Дрогобицького району Львівської області 30 вересня 2017 року, спровокувала безвідповідальна діяльність власника рудника №2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ