Президент Джо Байден вшанував півмільйона загиблих від коронавірусу в США хвилиною мовчання та церемонією запалення свічок у Білому домі.

Країна пройшла цей показник у понеділок, трохи більше року після першої підтвердженої смерті США від COVID-19, повідомляє News Sky.

За даними Університету Джона Хопкінса, зараз у США зафіксовано 500 172 смертельних випадки, а це майже вдвічі більше, ніж у Бразилії, яка займає друге місце за кількістю смертельних випадків - 247 143 осіб.

Очікується, що президент США виступить заході, щоб вшанувати тих, хто втратив життя. До церемонії приєдналися перша леді Джилл Байден і віце-президент Камала Гарріс.

Минулого місяця Байден передбачив, що в США буде зафіксовано від 600 000 до 650 000 смертей під час пандемії.

Він звинуватив свого попередника Дональда Трампа в тому, що він частково винен у найгіршій ситуації в світі та великій кількості смертей.

У грудні кількість щоденних показників смерті в Америці сягала в середньому 2276, а бувало, що навіть перевищувала 2977 людей, загиблих 11 вересня.

З моменту вступу на посаду минулого місяця Байден визначив пріоритетом боротьбу з пандемією, підписавши в перший день 10 розпоряджень, спрямованих на стримування поширення інфекцій.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ