Державне бюро розслідувань почало досудове розслідування щодо імовірного невиправданого витрачання грошей на юридичні послуги компанії «Астерс Консалт» «ПриватБанком» і зловживань посадовців Нацбанку.

Про це вказано в листі, який написала ДБР у відповідь на запит ГО «Громадський комітет національної безпеки».

Внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні №62020000000001029
Йдеться про укладення договору «ПриватБанком» з компанією «AlixPartners» у 2017 році на суму 265 млн грн і компанією «Астерс Консалт» близько 700 млн про надання юридичних послуг. Ці суми є значно завищеними. Тому ГО «Громадський комітет національної безпеки» звернулася до ДБР із проханням про розслідування привласнення коштів.

На думку організації, посадові особи НБУ і «ПриватБанку» вчинили злочин за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 364 ККУ. Зокрема звинувачуються перший заступник Голови Нацбанку України Катерина Рожкова і  директора і власник ТОВ «Астерс» та ТОВ «Астерс Консалт» Олексій Дідковський.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ