Майже 50 дерев зріжуть цього тижня у Львові. Про це повідомляє управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради.

Всі ці дерева – сухостій або ж аварійні.

Тож, у Галицькому районі зріжуть дерева по вул. Коцюбинського, 18-20,  Каліча Гора, 13 (дитячий майданчик),  пл. Д. Галицького, 10, пл. Св. Теодора, 12, вул. Сянська, вул. Колесси, 5-7. Також проведуть санітарну обрізку дерев по вулиці Тютюнників, 21.

У Личаківському районі зріжуть сухі та аварійні дерева по вул. Толстого, 26, вул. Т. Барановського,9а, вул. Чернігівська, 27, вул. Кривоноса, 12а, вул. Смольського, 7, вул. Скороводи, 12 (напроти буд. №9), вул. Личаківська, 224, 226, 255, вул. Харківська, 13,  вул. Тершаківців, 1-2 вул. Грицая, 18, вул. Кармелюка, 8. А на санітарну обрізку очікують дерева за адресами вул. Й. Сліпого, 22, вул. Кукурудзяна, 2-4, вул. Левицького, 64-66.

У Шевченківському районі продовжать ліквідовувати наслідки буревію, який пройшовся Львовом у червні. А також зріжуть дерева по вул. Жовківській, 9-9а та вул. Лобачевського, 5.

У Залізничному районі на санітарну обрізку очікують дерева по вулиці Городоцька, 238 та вул. Виговського, 1 - вул. Городоцька, 249. А зовсім зріжуть  дерева на вул. Бортнянського, 43, 34, вул. Залізнична, 8 та вул. Шараневича, 8.

У Франківському районі видалять сухостій за адресами вул. Сахарова, 14, вул. Кобилиці, перехрестя вул. Остроградських - вул. Бой-Желенського, вул. Симоненка (сквер), вул. Симоненка (поліклініка), вул. Рудницького, 12, вул. Горбачевського, 4, перехрестя вул. Боберського - вул. Городоцька, вул. Стрийська, 302, вул. Княгині Ольги, 69, 106, вул. Окружна, 57.

У Сихівському  районі проведуть обрізку дерев на вулиці Зубрівській, 25. А також зріжуть аварійні дерева вул. Зелена - вул. Розвилиста, вул. Гашека, 4-6, вул. Дністерська (сухостійне) та вул. Липова Алея, 5.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у червні Львовом пронісся буревій, який поламав 118 дерев. Серед них були і столітні, як от дуб у парку Івана Франка. Львів’яни запропонували увіковічнити ці дерева та вирізати з них скульптури.

Також львів’яни вимагають від місцевої влади навести лад з косінням газонів та штрафувати недобросовісних косарів, які зрізають траву під корінь.

ІА "Вголос": НОВИНИ