Мисткиня, журналістка та виконавиця авторських пісень Наталія Криничанка зареєструвала електронну петицію до Львівської міської ради з проханням демонтувати пам’ятник Францу Ксаверу Моцарту.

Про це Наталія Криничанка повідомила на своїй сторінці у Facebook

«Мій перший досвід електронного звернення до Львівської міської ради.Поки на етапі »Петиція відправлена на модерацію і буде опублікована на порталі впродовж 2 днів. Дякуємо за активну громадянську позицію! «. Сподіваюсь, що буде змодерована і допущена до голосування. Чекаємо», - написала Наталія Криничанка.

Петиція має набрати 500 підписів за 60 днів. Тоді її скерують на розгляд у ЛМР.

Скріншот з порталу місцевих петицій


У коментарі для «Вголос» Наталія Криничанка, яка також очолює громадську організацію «Рутенія-нова»,  зауважила ряд технічних проблем, з якими зіштовхнулась під час реєстрації петиції.  Вона висловила сподівання, що надалі профільні фахівці ЛМР звернуть на це увагу.

За словами мисткині, електронні петиції - це інструмент, який має спростити комунікацію з міською владою для всіх львів'ян, різного віку та різної ступені володіння інформаційними технологіями. Відтак, процедура має бути максимально проста та доступна. 

Нагадаємо, у Львові встановили пам'ятник Францу Ксаверу Моцарту, сину легендарного австрійського композитора. З огляду на своєрідну естетику монументу, він викликав чимало дискусій серед громади Львова. Зокрема й через місце встановлення - площу, названу іменем видатного українського поета Євгена Маланюка. 


Крім встановлення пам'ятнику, була також ідея перейменувати саму площу на честь сина відомого композитора, однак наразі від неї відмоливсь. 

ІА "Вголос": НОВИНИ