Сьогодні, 14 лютого, на Львівщині не заплановано знеструмлень.

Про це повідомляє Львівобленерго.

«У вівторок, 14 лютого, на Львівщині не заплановано вимкнень електроенергії, зважаючи на інформацію про споживання потужності від НЕК »Укренерго«», - говориться у повідомленні. 

Водночас в Укренерго повідомили, що споживання електроенергії поступово зростає. Але дефіциту потужності в енергосистемі немає. Наявної потужності достатньо, щоб покрити потреби споживання.

Відсутність дефіциту пояснюється тим, що після ремонтів у роботу включено додаткові енергоблоки на декількох теплових електростанціях, зросло виробництво електроенергії в енергосистемі, яке повною мірою покриває споживання. Також через повінь інтенсивно працюють гідроелектростанції. Збільшення світлового дня та ясна погода сприяють генерації з відновлюваних джерел енергії. Також триває імпорт електроенергії зі Словаччини. 

Через відсутність дефіциту потужності ліміти споживання до областей на сьогодні поки що не доводились. Заміри фактичного споживання в областях України проводяться відповідно до графіка.

Читайте також у «Вголосі»: як енергетики зі Львівщини відновлюють електропостачання у щойно визволених регіонах України. 

ІА "Вголос": НОВИНИ