Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вказує, що оприлюднене владою Грузії відео із колишнім президентом Міхеїлом Саакашвілі засвідчує факт катування та жорстокого поводження із ним.

Це стало відомо з повідомлення Денісової.

"Відеозапис засвідчує факт катування та жорстокого поводження з Міхеїлом, що є грубим порушенням статті 3 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод», - написала вона.

Як вона вказує, цими неправомірними діями представників Спеціальної пенітенціарної служби Міністерства юстиції Грузії порушено статтю 7 Міжнародного пакту про громадянські й політичні права та статті 1 Конвенції ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання.

Також, омбудсмен закликала Комітет ООН проти катувань та Європейський комітет з питань запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню відреагувати на факт застосування тортур до Саакашвілі під час поміщення до виправної установи №18 в місті Глдані.

Як ми повідомляли раніше, експрезидента Грузії Міхаеля Саакашвілі в терміновому порядку гелікоптером доправили до лікарні. 

ІА "Вголос": НОВИНИ