У Пенітенціарній службі Грузії повідомили про те, що експрезидента Михеїла Саакашвілі перевели до лікарні.

Про це пише "Українська правда".

«Щоб запобігти погіршенню стану здоров’я і з огляду на збільшену небезпеку, ув’язнений Михеїл Саакашвілі переведений з 12-го пенітенціарного закладу у медичний заклад для звинувачених і засуджених №18. Ми поетапно надамо громадськості додаткову інформацію», - йдеться у заяві.

Перед цим мати експрезидента Грузії Михеїла Саакашвілі Гіулі Аласанія повідомила, що її сина вивезли з в’язниці у Руставі у невідомому напрямку — над в’язницею з’явився вертоліт, також звідти виїхали дві броньовані автомашини.

Кохана Саакашвілі народна депутатка від «Слуги народу» Єлизавета Ясько опублікувала на своїй сторінці у Facebook відео, де начебто експрезидента Грузії на гелікоптері доставили у лікарню.

Адвокати політика і він сам раніше відкидали ідею переведення його до Глданського закладу, наполягаючи, що там немає належних умов для надання допомоги.

Як ми повідомляли раніше, колишнього президента Грузії Міхаеля Саакашвілі затримали в Грузії, коли той прилетів у країну. 

Одразу після цього, в Офісі президента відреагували на затримання. Там сказали, що президент стурбований таким кроком та тоном заяв, які надходять з Грузії.

Згодом, на сайті МЗС також з'явилась заява міністра. Вони кажуть, що будуть «захищати наших громадян, де б вони не перебували».

Коли пішла мова за те, аби екстрадувати Саакашвілі назад в Україну — МЗС Грузії відповіло, що це неможливо.

Також, прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі, відповідаючи на запитання журналіста про голодування колишнього президента Грузії Міхаеля Саакашвілі заявив, що кожна людина має право на самогубство.

ІА "Вголос": НОВИНИ