Про це «Вголосу» повідомили у прес-службі ВО «Свобода»

У заяві йдеться про фальсифікацію рішення Бродівської міської ради, через яку родини 3 загиблих учасників АТО не отримали земельні ділянки.

Як йдеться в заяві, 31 травня 2016 року  на сесії Бродівської міської ради було ухвалене рішення «Про надання дозволу на розробку детальних планів територій земельних ділянок в м Броди по вул. Заставки для учасників АТО». Проект рішення передбачав надання ділянок під житлову забудову 4 учасникам війни, але при розгляді питання на сесії депутати підтримали пропозицію про виділення землі ще 3 родинам загиблих воїнів. 

«Однак, коли вдова учасника війни Альбіна Поцілуйко звернулась до міської ради про надання їй рішення, необхідного для подальшого виготовлення технічної документації, то їй відповіли, що в документі нема згадки про неї та інші родини загиблих воїнів. Тобто рішення сфальсифікували. Коли справа набула розголосу, чиновники міської ради підмінили рішення, і другий варіант виявився також сфальсифікованим: йдеться про обіцянку надати родинам загиблих землю лише у разі «наявності необхідної кількості земельних ділянок», - зазначає Шайдулліна.

Як йдеться в заяві депутата, «оформлення, підписання та оприлюднення тексту рішення, що за своїм змістом і по суті не відповідає проголосованому на сесії, містить ознаки злочину, передбаченого ст. 366 КК України». З огляду на це, депутат просить прокуратуру внести зазначені факти до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування щодо службового підроблення офіційних документів.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ