У медзакладі впродовж року отримують допомогу майже 14 тисяч місцевих жителів. Зокрема мешканці Дублян та жителі сіл Малі Підліски, Великі Грибовичі, Малі Грибовичі, Збиранка, Ситихів, Гряда, Воля-Гомулецька, Зашків, Завадів, Зарудці.

Дубляни включено до новоствореної Львівської міської територіальної громади. Одним із пріоритетних завдань для влади, які визначала громада, є збереження та функціонування місцевої лікарні. Зараз в Дублянах немає іншої спеціалізовані будівлі та приміщення, що за переліком та площею відповідають чинним санітарно-гігієнічним, протиепідемічним, будівельним, протипожежним нормам і правилам та вимогам техніки безпеки, окрім приміщення, в якому зараз перебуває установа лікарні”, - зазначив депутат ЄС у Львівській міській раді Володимир Марусяк.

З його слів, розташування лікарні максимально зручне як для мешканців міста, так і навколишніх населених пунктів, оскільки знаходиться в центральній частині міста, поруч із зупинкою громадського транспорту та офісом громади.

Варто зазначити, що відстань до найближчої лікарні в місті Львові становить понад вісім кілометрів. Окрім того, на території лікарні розміщена підстанція екстреної медичної допомоги.

У лікарні функціонує стаціонарне відділення, яке розраховане на 25 пацієнтів. Кількість населення, яке обслуговує даний медичний заклад становить 13 759 пацієнтів на рік. Первинну медичну допомогу надає 10 сімейних лікарів, які обслуговують 16 тисяч населення. Стабільно працюють діагностичні служби: клінічна та рентгенологічна лабораторії”, - додає депутат.

Зараз приміщення лікарні перебуває у державній власності в особі Міністерства освіти і науки України та перебуває на балансі Львівського Національного аграрного університету. Володимир Марусяк на сесії Львівської міської ради озвучив звернення з проханням вирішити питання про передачу у комунальну власність Львівської міської територіальної громади приміщення Дублянської лікарні.

Нагадаємо, що раніше «Вголос» писав про загрозу закриття лікарні в Дублянах після приєднання міста до Львівської громади. 

ІА "Вголос": НОВИНИ