У соціальній мережі Фейсбук шириться інформація, що лікарню у Дублянах можуть закрити. Міський голова Львова Андрій Садовий запевняє, що лічниця працюватиме, але потрібно узгодити юридичний статус установи і зробити ремонт у приміщенні. Мешканці ж Дублян стверджують, що судячи з дій міської влади, лікарню таки закриють.

Володимир Марусяк, депутат Львівської міської ради від фракції «Європейська Солідарність», зустрівся із мешканцями Дублян. Обговорив проблемне питання та поділився з “Вголос” думками з приводу цієї ситуації.

Міська лікарня у Дублянах працює уже понад два століття. Окрім міста установа обслуговує жителів ближніх  сіл. Зараз медичний заклад є у підпорядкуванні Аграрного університету. У лікарні працює 87 осіб, стаціонар розрахований на 25 пацієнтів.

Фото: скриншот з Facebbok-спільноти "Мої Дубляни".

"На зустріч прийшло близько ста людей. Настрої дуже радикальні. Є два питання: що робити з приміщенням і що робити з працівниками.  Щодо приміщення, то лікарня зараз залишається на балансі університету. Попередньо вона була в оренді Жовківської ЦРЛ”,- каже Володимир Марусяк.

 У зв’язку з територіальною реформою, установа зараз належить Львову. Однак відповідних документів про передачу немає.

Немає інформації  від міста що буде відбуватися. Людей попередили про звільнення,  хоч мав би бути їх перевід у Львівську клінічну лікарню швидкої допомоги. З приводу приміщення, то університет має передати установу на баланс міста. Найближчим часом плануємо зробити робочу зустріч в міській раді за участю активістів і працівників лікарні”,- розповідає депутат.

 І додає, що лікарня  у містечку має бути.  

"Дубляни мають близько 20 тисяч населення і мають мати власну лікарню. Установа заснована  ще в 1800 -их роках, але  приміщення не в поганому стані. Тут працює хороший персонал. Є стаціонар і лабораторія. Це забирає клаптик роботи міста. Усе є. Бери і працюй. Дивно, що з людьми про це ніхто не говорить,”- резюмує  Володимир Марусяк.

 

Нагадаємо, «Вголос» писав про те, як компанія, яку підозрюють у розтраті бюджетних коштів, намагається заблокувати реконструкцію львівської лікарні ОХМАТДИТ.

ІА "Вголос": НОВИНИ