Депутати Львівської міськради від ВО «Свобода» ініціювали звернення до Президента України. Вони вимагають введення САНКЦІЙ щодо народних депутатів, посадових осіб органів державної влади і місцевого самоврядування, а також олігархів, які ВТЕКЛИ за кордон у період 30 січня – 16 лютого 2022 року.

Про це повідомив голова Львівської міської організації ВО «Свобода» Любомир Мельничук на сторінці у Facebook.

"Такі дії народних депутатів України у складні для держави часи, безсумнівно, можна трактувати як дезертирство у широкому розумінні цього слова", - написав Мельничук.

Що вимагають депутати?

  • Позбавити громадянства України народних депутатів України та посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування, які без поважних причин виїхали за кордон у період 30 січня 16 лютого 2022 року і не повернулися, чим порушили присягу державного службовця в умовах триваючої МОСКОВСЬКОЇ Воєнної агресії проти України та загрози повномасштабного ВТОРГНЕННЯ.
 
  • Ухвалити рішення РНБО України про повернення в державну та комунальну власність стратегічні підприємства та підприємства-монополісти електро-, газо-, тепло-, водопостачання та водовідведення, що належать олігархам, які втекли за кордон у період 30 січня - 16 лютого 2022 року.
 
  • Позбавити мандатів народних депутатів, які без поважних причин виїхали за кордон у період 30 січня - 16 лютого 2022 року і не повернулися, чим порушили присягу народного депутата в умовах триваючої московської воєнної агресії проти України та загрози повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, сьогодні депутати Львівської міської ради затвердили програму підготовки Львова до національного спротиву.

ІА "Вголос": НОВИНИ