Йдеться про земельні ділянки у селах Великі Грибовичі і Малехів орієнтовною площею 25 га. На цих ділянках планують облаштувати стрілецький тир, стрільбище, гостьову автостоянку та об’єкти придорожнього сервісу для відвідувачів.

Про це депутат Львівської міської ради від фракції «Європейська Солідарність», адвокат Юрій Ломага, повідомив на своїй сторінці у Facebook. Відомо, що дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок надали ЛКП «Спортресурс».

"Звісно, це благородна мета, тим більше в умовах війни, коли кожен громадянин повинен мати базові навички і бути готовим до оборони країни. Стрілецькі навчання для населення мусять бути, але з цим питанням варто розібратися детальніше", - говорить Юрій Ломага. 

Як закцентував Юрій Ломага, ідея будівництво муніципального тиру вірна, та «диявол криється в деталях». З поміж іншого, депутат заявив, що абсолютно не погоджується з вибором земельної ділянки для такого будівництва. 

"Чому? До найближчого будинку там, фактично, 200 метрів. Вікна людей та городи виходитимуть просто на стрільбище. Напевно це не надто безпечно. Ми пропонували міському голові іншу земельну ділянку. Переконаний, що альтернативу можна знайти. Є ділянки, які реально використати для функціонування стрілецького тиру та убезпечити громадян від несприятливих обставин", - говорить Юрій Ломага.

Представник Європейської солідарності припустив, що міський голова робив це з найкращими намірами, але можливо трохи не розібрався у цьому питанні. Адже будівництво тиру саме на цій ділянці може поставити під загрозу людське життя та здоров'я. 

Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", 10 млн гривень депутати Львівської міської ради зарезервували у міському бюджеті для потреб батальйону територіальної оборони. Але це мають бути речі, які дійсно потрібні бійцям в їхній роботі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ