Сьогодні, 17 лютого, питання про надання місцевої гарантії Львівської міської ради у 2022 році з метою забезпечення виконання боргових зобов’язань ЛКП «Зелене місто» у рамках проєкту «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України».

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив депутат Львівської міської ради від фракції «Європейська Солідарність», адвокат Олексій Різник. 
 
"Залучення коштів на реалізацію проекту відбувається шляхом підписання угод про передачу коштів позики між Міністерством розвитку громад та територій України, Міністерством фінансів України, Львівською міською радою та ЛКП "Зелене місто", - говорить він.
 Відповідно до умов угоди, міська рада зобов’язується надати місцеві гарантії виконання боргових зобов’язань за запозиченнями.
 
"Йдеться про черговий кредит. Зрозуміло, що це не викликає особливого захвату, але розуміємо, що рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища потрібно провести. Інше питання – як саме і наскільки ефективно використають ці кошти. Контроль за цим покладено повністю на орган місцевого самоврядування. Міський голова Львова завжди любить повторювати, що відповідальність за усе, що відбувається у місті, покладена на нього. Тому побачимо", - прокоментував Різник
 
Нагадаємо, як повідомляв "Вголос", кошти з першого кредиту для рекультивації Грибовицького сміттєзвалища Львівська міська рада отримала ще 2018-го року, проте станом на сьогодні проєкт так і не є реалізовним.

ІА "Вголос": НОВИНИ