Близько десяти депутатів Верховної ради ще до початку вторгнення Росії в Україну виїхали за кордон і досі перебувають там.

Про таке розповів в інтерв'ю РБК-Україна голова ВР Руслан Стефанчук.

«Є депутати, які ще за декілька днів до війни покинули територію України, і з тих чи інших причин не повертаються. Таких депутатів приблизно десять», — сказав він.

За словами спікера, переважно всі депутати-втікачі — представники фракції «Опозиційна платформа – За життя», діяльність якої нещодавно припинила Верховна рада.

Ще кілька народних депутатів, за словами Стефанчука, перебувають у закордонних відрядженнях. Вони представляють Україну в різних парламентських асамблеях – НАТО, Ради Європи.

Щодо того, чи може бути якесь покарання для таких народних депутатів – на жаль, законодавство і Конституція України не передбачають такого покарання. Але я думаю, що кожен громадянин сам дасть політичну оцінку тим депутатам, які розповідали, що вони за мир або, навпаки, що вони «яструби війни», такі нібито сміливі. А натомість – першими втекли з країни. Я переконаний, що таким народним депутатам не має бути місця в наступному парламенті", - заявив голова ВР.

Читайте на сайті ІА «Вголос» про таке:

ІА "Вголос": НОВИНИ